Uniikki Design

P ihaTerassi on erikoinen tuote. Sille ei ole tietääkseni vastinetta, samassa laatuluokassa. Vaihtoehdot ovat todella vähissä.

Samanlaista runkoa, joka asetetaan maata vasten, ei kannata rakentaa puusta koska se imee maasta kosteutta ja lahoaa. A-luokan painekyllästettyä puuta (jossa on enemmän kyllästettä kuin AB-luokassa) saa käyttää maakosketuksessa oleviin rungon kohtiin, mutta senkään kestävyys ei yllä lähellekään alumiinin kestävyyttä. Jos terassin rungon tekisi raudasta, se ruostuisi ja ruoste valuisi maahan. Muovista tai lasikuidusta valmistettu runko olisi liian vetelä laattojen painon alla.

Niinpä suunnittelin PihaTerassin kestävimmästä ja parhaiten suojatusta alumiinista. Ja lopuksi se päällystettettiin kauniiksi jotta se miellyttää perheen kaikkia jäseniä.

Terassin helppo asennus ja laajennettavuus lisäelementtien avulla on merkittävä uusi ominaisuus jota muulla tavalla tehdyt terassit ja patiot eivät pysty tarjoamaan. – Olen erittäin tyytyväinen tuoteen toimivuuteen. Se on täyttänyt asetetut tavoiteet. Ja lisäksi se toimii veden alla seisonta-alustana huonolla pohjalla!

Millä terassi sitten katetaan? Terassin katemateriaalien vertailu on täällä.

Arhi Päivärinta

Palkittujen SafeWalk piharakenteiden suunnittelija

Arhi Päivärinta
Arhi Päivärinta Suunnittelija, SafeWalk Ratkaisut Oy

Tämän helpommin ja nopeammin terassia tuskin voi rakentaa!

Suunnittelin terassin kestämään hitaita ilmiöitä kuten säätä, routaa ja juurien aiheuttamaa hidasta maan kohoamista. Mutta yhtä hyvin PihaTerassi toimii kun tarvitaan muutamassa tunnissa terassi valmiiksi illan juhlaa varten!