Terassin suunnittelu ja rakentaminen

P ihaTerassi on alumiinista valmistettu terassin runko. Terassi on laajennettavissa leveyssuuntaan, myös asennuksen jälkeen. Valitset vain elementin pituuden. Se on 200 – 520 cm yleismallille jossa jako on 40 cm ja n. 200 – 540 cm vain puulle tarkoitetussa mallissa jossa jako on n. 50 – 60 cm. Tästä tulee PihaTerassin kiinteä mitta.

Toinen mitta “venyy” tarpeen mukaan – lisäät niin monta väliosaa kuin tarvitset. Elementit liitetään toisiinsa kiinni kahdella ruuvilla ja usein lisäksi reunojen sisäpuolelle pujotetaan levy joka minimoi liitoksen taipumisen.

PihaTerassi mahdollistaa terassin laajentamisen perheen kasvaessa ja/tai puutarhakalusteiden suurentuessa. Asentaminen on helppoa ja myös asentajia on saatavilla. – Kuva suurenee klikkaamalla.

 

E lementit toimitetaan täysin koottuna. Terassi rakennetaan asentamalla PihaTerassi elementti suoraan maan pinnalle. Tämä on mahdollista, koska alumiini ei ime kosteutta eikä vanhene. Sitten ne liitetään kahdella ruuvi-mutterilla yhteen. Rakentaminen etenee varmistamalla elementin kosketus maahan 120 cm välein, eli joka kolmannesta juoksujen risteyksestä.

Sen jälkeen katetaan elementti, katteiden vertailu on täällä. Helpoin ratkaisu on kattaa terassi karheilla pesubetoni- tai kivilaatoilla. Elementtiin sopii kaikki laattapaksuudet, mutta suositeltavaa on käyttää 45 mm tai sitä paksumpia laattoja. Niitä on saatavissa lähimmästä puutarhaliikkeestä tai rautakaupasta useita värejä ja erittäin edullisesti (alle 5,50 €/kpl, jopa alle 3 €/kpl). Laattojen koko on 40 x 40 cm**”Laattojen. Laatat pysyvat paikoillaan omalla painollaan ja samalla “lukitsevat” elementin maata vasten. Erillistä kiinnitystä terassille / patiolle ei tarvita.

Y leismallinen PihaTerassi terassi voidaan kattaa myös puulla tai muilla katteilla, jotka kestävät 36,5 cm jännevälin. Sopiva katteen paksuus on esim. 25 – 30 mm. Silloin sen saa pujotettua nätisti elementin raunan alle. Pujottaminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Laudat kiinnitetään yleensä suoraan ruuveilla runkoon, tai niistä voidaan tehdä noin 40 cm leveitä elementtejä jotka ladotaan terassin rungon päälle. Näin menetellen puhdistaminen ja rakoihin pudonneiden esineiden nostaminen on helppoa. – Puulla katettavaksi tarkoitetut mallit katetaan puulla.

Terassi viimeistellään maisemoimalla terassin reuna. Jos asennusalusta on täysin tasainen, silloin ei tarvitse levittää maata niihin reunojen paikkoihin, joissa terassin reuna on koholla.

 

P ation rakentaminen on vaivatonta verrattuna perinteiseen menetelmään. Tarvittaessa terassin asentamisen voi tilata esim. paikalliselta “mökki- tai pihatalkkarilta” tai viherrakennusyritykseltä.

PihaTerassi on kokonaistaloudellinen, sillä se on erittäin pitkäikäinen ja kestävä. Katemateriaali voidaan vaihtaa ja säilyttää runko.

Asennuspalvelut

T urvallisuus on huomioitu, vaikka terassin korkeus onkin vain n. 15 cm – eli yhden porrasaskelman verran. PihaTerassin reunoille voidaan asentaa ECOaurora turvahehkuvalo. Se latautuu valossa ja hehkuu 15 tuntia. Voimakkaampi valaistus saadaan asentamalla terassin reunoille AuroraLED valaisimet. Ne toimivat sähköllä.

ECOaurora AuroraLED

A sennus- ja käyttöohje: Elementtien liittäminen, ohje tässä.

Katso lisäksi soveltuvin osin PihaPolun ohjetta.

Terassin katemateriaalien vertailu.

Valikoimaamme kuuluu myös myrkytön alumiininen rakennuspalkki aluPALK. Se sopii erinomaisesti piharakenteisiin.

 

 

Terassi mallit
INNOSUOMI 2010 palkinto - napsauta kuvaa ja tutustu palkintoon.

INNOSUOMI 2010 palkittu.

 

 

 

** Laattojen maksimi koko on 401 x 401 mm.

 

Esimerkkejä mitoista:Yleismallisen elementin hyötykoko on esim. 120×280 cm. Sen rinnalle voidaan liittää toinen samanlainen, jolloin saadaan 240×280 cm terassi. Näiden [päätypalojen] väliin voidaan liittää x kpl lisää [väli]elementtejä. Näin PihaTerassi laajenee 240, 360, 480, 600, … cm levyiseksi.

Vastaavasti voidaan laajentaa myös vain puu katteelle tarkoitetuja 148 cm leveitä elementtejä. Kun elementin mitat ovat 148 x 360 cm, niin kahdella päätypalalla saadaan 296 x 360 cm kokoinen terassi. Väliosia lisäämällä se laajenee 444, 592, 740, 888, … cm levyiseksi. – Muita leveyksiä voidaan tehdä erikoistilauksesta 80 cm leveillä [väli]elementeillä.